De toenemende digitalisering van het onderwijs vraagt om een veilige en betrouwbare internetverbinding. SIVON lanceerde op 9 juni in samenwerking met Kennisnet de dienst Veilig Internet: scholen krijgen daarmee gegarandeerd een veilige en betrouwbare internetverbinding. Scholengroep Rijk van Nijmegen is als eerste aangesloten op de dienst. Kort daarna volgen Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) en NUOVO Scholengroep. Dit meldt SIVON.

Veilig Internet van SIVON verbindt scholen op een veilige manier met het internet. Die veiligheid garandeert de coöperatie door aansluiting op het Nationaal Dienstencentrum (NDC), dit is een dienstencentrum dat Kennisnet speciaal voor het onderwijs heeft gebouwd. Elk schoolbestuur heeft een eigen firewall en is beschermd tegen DDoS-aanvallen.
“Veilig Internet wordt hiermee een dienst die vergelijkbaar is met water uit de kraan of stroom uit het stopcontact: je bekommeren om het gebruik maar niet om de veiligheid en beschikbaarheid”, zegt Bart Smulders, hoofd ict van Scholengroep Rijk van Nijmegen.

Eerste aansluitingen op Veilig Internet

Deze zomer worden de eerste 3 onderwijsinstellingen aangesloten op Veilig Internet van SIVON: Rijk van Nijmegen, Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) en NUOVO Scholengroep.
Bekijk hier het volledige artikel.