Lesgeven via internet pakt negatief uit voor de onderwijskwaliteit, stelt driekwart van de docenten uit het hbo en het mbo die een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb) hebben ingevuld. Van de universitaire docenten zegt 69 procent dat de kwaliteit is gedaald. “Dit is zorgwekkend”, zegt AOb-bestuurder Tamar van Gelder.

“Deze uitkomsten bevestigen de geluiden die we al eerder hoorden en laten zien dat het dus zeker niet meevalt”, vindt Van Gelder. “Er blijft werk liggen wat niet meer ingehaald kan worden en het gebrek aan perspectief is zorgelijk.” De meeste lessen worden nog altijd op afstand gegeven. Sinds 15 juni zijn wel weer praktijklessen en toetsen op locatie toegestaan.
In totaal vulden 1639 vakbondsleden de vragenlijst in. Een groot deel, 73 procent, ervaart een hogere of zelfs veel hogere werkdruk dan tijdens normale werkweken. Dat komt vooral voort uit de vele onlinevergaderingen, zorgen over het leerproces van de studenten en een gebrek aan scheiding tussen werk en privé.
Bekijk hier het volledige artikel.