“Beroepen veranderen door alle technologische innovaties en uitdagingen razendsnel. Richt het onderwijs daarop in en zorg voor een verplichte cross-over met technologie en digitalisering in elke opleiding. Dit vergroot de kans van nieuwe toetreders op de arbeidsmarkt,” aldus Techniekpact voorzitter Thea Koster, vandaag op de Jaarconferentie. Dit meldt Platform Bèta Techniek / Techniekpact. 

Centraal thema op deze conferentie was de doorontwikkeling van het Techniekpact. Bestuurders van onderwijs, bedrijfsleven, werkgevers, werknemers, regio’s en het Rijk tekenden in 2013 het Techniekpact om zo “door structurele aanpak zorg te dragen voor een goed opgeleide beroepsbevolking met voldoende slimme en vakbekwame technici voor de banen van nu ėn van morgen.” Terugkijkend noemt Thea Koster de publiek-private samenwerking in de regio’s als een van de belangrijkste winstpunten.
Als voorzitter kreeg Koster de opdracht – vanuit de ministeries EZK, OCW en SZW – een advies uit te brengen voor de toekomst van het Techniekpact. Vandaag op de Jaarconferentie presenteerde Thea Koster haar advies. Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) was hierbij aanwezig.
Bekijk hier het volledige artikel.