Na maanden van thuisonderwijs geven de basisscholen vanaf 11 mei weer les vanuit het klaslokaal. Natuurlijk is het fijn dat leerlingen en leerkrachten elkaar weer ‘in het echt’ kunnen zien. Tegelijkertijd is digitaal onderwijs niet meer weg te denken uit de huidige realiteit. Met halve lesdagen, kleinere groepen en de aanstaande heropening van scholen in het voortgezet onderwijs staan scholen voor een grote uitdaging: hoe combineer je lesgeven vanuit het klaslokaal met digitaal onderwijs?

De afgelopen weken hebben onze onderwijsconsultants de meest gestelde vragen over Leren op afstand geïnventariseerd om deze uitdaging gezamenlijk het hoofd te kunnen bieden. Wat zijn de problemen waar docenten, bestuurders of ICT’ers in het onderwijs tegenaan lopen? In deze blogpost delen we 5 lessen voor digitaal onderwijs.

Les 1. Houd controle en overzicht met lesgeven in Teams

Microsoft Teams is voor veel scholen de nummer één applicatie voor lesgeven op afstand. Het is echter wel zaak om als docent de controle te houden. Leerlingen die de microfoon uitzetten, zelf doorklikken naar de volgende dia in een presentatie of door elkaar heen blijven praten kunnen een digitale les flink verstoren. Gelukkig biedt Teams veel mogelijkheden om ‘in control’ te blijven tijdens jouw les. Bekijk de praktische tips en tricks in de whitepaper: FAQ Les op afstand.

Les 2. Begin met de basis: ontdek de functionaliteiten van Teams

Een applicatie als Teams biedt talrijke opties en functionaliteiten voor een digitale les. En er worden maandelijks nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de applicatie. Dat kan voor scholen die aan het begin staan van het werken Teams nogal eens overweldigend zijn. Gelukkig biedt de handleiding: Snel aan de slag met Microsoft Teams uitkomst. Zo ontdek je de functionaliteiten van Teams en heb je een basis om op terug te vallen als school.

Bekijk hier het volledige artikel.